Luxor sa balonom

Polazak je oko 04:30h, a povratak je sledeći dan u Hurgadu oko 14:00h. Ali Navedeno vreme polaska i povratka je okvirno, zavisi od lokacije hotela. Za organizaciju ovog izleta potrebno je najmanje 3 osobe.

185 €

Vožnja klimatizovanim vozilom do Luxora traje oko 4 i po sata, predviđena je pauza na pola puta, dolazak u Luxor je oko 09:30 h. Prvo sledi obilazak hrama Karnak ( najveći hram na svetu, građen preko 2000 godina ), zatim poseta instituta za izradu papirusa. Nakon toga je predviđena plovidba Nilom koja traje pola sata ( plaća se na licu mesta).  Tokom plovidbe ukazuje se jedinstvena prilika za panoramsko razgledanje hrama Luxora i hotela Winter palace. Zatim, brodić pristaje na zapadnu obalu Nila gde je organizovan ručak na principu švedskog stola ( piće se plaća ). Nakon ručka sledi obilazak Doline kraljeva ( 3 grobnice – ulaznice su uračunate u cenu ), uz napomenu da se ulaz u Tutankamonovu grobnicu dodatno plaća. Zatim, odlazak u jednu od radionica za obradu alabastera. Nakon toga, poseta Hrama kraljice Hatšepsut, jedna od najpoznatijih žena koje su vladale Egiptom ( za nju je vezana jako interesantna priča koju ćete čuti tokom posete hrama ). Izlet se završava posetom Dve statue Memnonevih kolosa oko 16:30. Nakon toga je povratak u hotel na Istočnu obalu da se smestite i odmorite.


Drugi dan oko 04:30h. vam dolazi predstavnik balona u hotel da vas odveze kombijem do brodića koji će da vas odveze do zapadne obale gde vas čeka drugi prevoz koji će da vas odveze do lokacije odakle leti balon 45min na visini od 300m otprilike. Imaćete sjajnu priliku da pogledate iz ptičje perspektive jedan od najprivlačnjih gradova na svetu. Pogledaćete drevne znamenitosti koje se nalaze na zapadnoj obali Nila grada Luxora kao što su dolina kraljeva, hram kraljice Hatšepsut, dve statue Memnonevih kolosa i mnogo toga. Nakon toga je povratak nazad u hotel da biste doručkovali. Posle doručka oko 08:30h vam je prevoz nazad za Hurgadu.
Odrasli: 185€

Deca:

Do 2 godine  gratis

Od 2 – 5,99 godina 95€ ( Ne smeju da lete balonom )

Od 6 – 11,99 godina  150€


 • Ulaznice za sve pomenute lokalitete.
 • Ručak.
 • Vodič na Srpskom jeziku.
 • Smeštaj u hotelu 3+* direktno sa pogledom na Nil.
 • Doručak drugi dan u hotelu.
 • Čaj i kafa drugi dan na brodiću na putu do balona.

 • Piće u restoranu u vreme ručka.
 • Plovidba Nilom ( 5 € ili 250 funti , za decu do 6 godina je gratis, a od 6 do 12 godina je pola cene ).
 • Slikanje u Dolini kraljeva je besplatno mobilnim telefonima, aparatima ili Go Pro, samo je zabranjeno u Tutankamonovoj grobnici.
 • Tutankamonova grobnica ( 500 funti ). Plaća se samo karticom.


Potrebno je da se rezerviše minimmum 2 dana pre polaska iz vaše zemlje,u cilju bolje organizacije i popunjenosti mesta. Ceo iznos se plaća na dan izleta ( Gotovinom u eurima, dolarima ili Egipatskim funtama ).


 1. Odeću od prirodnih materijala ( pamuk – lan ).
 2. Tanku jaknu ili duks ( hladno je u autobusu u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima ).
 3. Zatvorenu obuću ( nije neophodna, ali je preporuka ).
 4. Zaštitu od sunca ( marama, kapa ili šešir ) i naočare.
 5. Novac za suvenire.
 6. Sitan novac za toalet.
 7. Flašu vode.


 • Dan pred polazak na izlet na recepciji hotela do 17:00 časova naručite buđenje i breakfast box ( doručak ) . Doručak preuzeti ujutro pred sam polazak na izlet.
 • Gosti koji su smešteni u hotelima van Hurgade kao  ( Sahl Hasheesh, Makadi Bay, Soma bay, Safaga i El Gouna )  plaćaju ( 5 € ) više od navedenih cena za pojedine izlete zbog dužih transfera, a posebno hotel Sheraton Soma Bay za vozilo je 20€
 • Pasoši Vam obavezno trebaju za čekiranje u hotelu u Luxoru.
 • Za organizaciju ovog izleta potrebno je najmanje 3 osobe.


Rezervišite izlet